woensdag 28 juni 2017

FETÖCÜ HAKİM VE SAVCI BULAMAYINCA SUDAN ÇIKMIŞ BALIĞA DÖNDÜLER !

Geçtiğimiz yılın 19 Haziran’ında FETÖ’cü hakim ve savcıların yargıda açtığı yol üzerinden MHP adına korsan olağanüstü kurultay gerçekleştirilmişti. Bu korsan kurultayın baş mimarı Meral Akşener ve yanındaki avanesi idi. Düzenledikleri korsan kurultay içinde dahi birçok korsanlıklar yapmışlardı. Bu durum diğer sözde genel başkan adaylarını bile çileden çıkarmış ve o korsan kurultay salonunda şu açıklamaları yapmışlardı:

Koray Aydın: “Tüzük değişikliği ile ilgili hazırlanan önergelerden haberdar olamadık. Meral Akşener ekibi her zaman yaptığını yaptı. Biz de tecrübemizle katkı yapabilirdik. ”

Sinan Oğan :”Dün gereğinden fazla tüzük değişikliği yapıldığı kanaatindeyim. Orada gündeme getirilen tüzük değişikliklerinin birçoğu da bizim onayımız ve bilgimiz dışında getirildi. Dolayısıyla da yarın olabilecek herhangi bir olumsuzluktan dolayı sorumluluk da kabul etmiyoruz.”

Sait Gönen : “Tüzük kongresinde keyfilik yapılıyor. Hata üstüne hata yapılıyor. Bu kongrenin iptalini doğurur.”

O gün bu tepkileri verenler, şimdi Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesince, MHP’nin 19 Haziran 2016’da yapılan olağanüstü genel kurulunun iptaline ve bu genel kurulda alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar verilmesi sonrası sanki ortada hiçbir şey yokmuş gibi, sanki bu açıklamaları onlar yapmamış gibi ağız değiştirdiler.

“Yarın olabilecek herhangi bir olumsuzluktan dolayı sorumluluk da kabul etmiyoruz.” dediniz, “Hata üstüne hata yapılıyor. Bu kongrenin iptalini doğurur.” dediniz ve bugün mahkemenin verdiği karar da bu sözlerinizi haklı çıkardı.

 

Sinan Oğan ise şimdi akli dengesini tartışmaya açtıracak tarzda mahkemenin kararı hakkında şu açıklamaları yapıyor:

“Geçtiğimiz yıl yaptığımız kurultay AKP’nin talimatlandırılmış Hakimlerince iptal edildi. Kurultay kararları yok sayıldı. Bu karar göstermiştir ki, Türkiye’de Adalet iktidarın emrindedir. Adalet Hakimlerin vicdanları yerine Hükumetin talimatıyla yapılıyor. Dün FETÖ’nün emrine giren Adalet bugün AKP’nin emrindedir.”

***

Şimdi kararı veren Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi çıkıp “Sinan Oğan sen deli misin, akli dengende bir problem mi var? “Orada gündeme getirilen tüzük değişikliklerinin birçoğu da bizim onayımız ve bilgimiz dışında getirildi. Dolayısıyla da yarın olabilecek herhangi bir olumsuzluktan dolayı sorumluluk da kabul etmiyoruz.” açıklamasını yapan sensin, bizde bu sözlerini ölçü aldık ve hukuka uygun bu kararı verdik” derse Sinan Oğan ne diyecektir?

Elbette verebilecek bir cevabı olmaz.

Ülkücü çizgisi olduğu için diğerlerinden ayrı tutuğumuz Koray Aydın bile dün korsan kurultay hakkında söylediklerini unutarak şimdi mahkemenin verdiği kararı eleştiriyor.

Korsan kurultay düzenleyip, korsan kararlar alırsanız elbette sonuç zaten bu olur. Siz de öyle demiyor muydunuz?

FETÖ’cü hâkim ve savcılar varken MHP üzerinde her türlü kararı rahatlıkla aldırabiliyorlardı. Bunlara yol açan hâkim ve savcıların hapiste, firarda ve cezaevinde olması bunları şimdi sudan çıkmış balığa dönüştürmüştür.

Geçen sene bu zamanlar, mahkemeler daha karar vermeden FETÖ’nün tetikçi yazarları mahkemelerin ne karar vereceğini herkesten önce duyuruyordu. Fuat Avni’nin her gelişmeyi adım adım yazması her şeyi çok net ortaya çıkarmıştır. Fuat Avni’nin her FETÖ’cü gibi Meral Akşener’e nasıl sahip çıktığı attığı twit arşivinde mevcuttur.

MHP çok yönlü bir FETÖ operasyonu atlatmıştır. Son mahkeme kararı da FETÖ artıklarına bir ders olmuştur.

FETÖ merkezli bu çevreler, MHP’ye son yıllarda çok büyük zararlar vermişlerdir. Saldırıları, tezgâhları,  MHP’de tahribat yaratmıştır. MHP arınmasını yaparak, yaralarını sararak yoluna devam edecektir.

FETÖ’nün MHP içindeki ihraç edilmiş uzantılarına da yeni parti kurma imkânı doğmuştur. Zaten sırtlarını dayayacakları FETÖ’cü savcı ve hâkim kalmadığı için mahkeme kararından önce yeni parti kuracaklarını açıklamışlardı. Demokrat Parti ile anlaştıkları iddia edilmişti.

CHP’nin bünyesinde gayet uyumlu ve istekli çalışıyorlardı, niye yeni parti peşindeler onu da anlamış değilim.

Meral Akşener kendini CHP’ye teslim etmişken, Kemal Kılıçdaroğlu’na dua ederken yeni parti külfetine niye girilir ki?

16 Nisan referandumundaki CHP-HDP ittifakı neyinizi tatmin etmiyor?

Yıldıray Çiçek / Ordadogu Gazetesi

The post FETÖCÜ HAKİM VE SAVCI BULAMAYINCA SUDAN ÇIKMIŞ BALIĞA DÖNDÜLER ! appeared first on Ülkü Gazetesi.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten